Selecteer een pagina

In oktober 2011 werd Watermelon Design benaderd voor een grote opdracht, namelijk: het ontwerpen van 4 nieuwe logo’s voor de 3 Protestants Christelijke basisscholen en de PCSV (scholen vereniging) in Voorschoten. Het Kompas, de Gevers Deynoot en de Fortgensschool hadden allemaal een sterk verouderd logo wat niet meer bij de huidige uitstraling paste en zij waren opzoek naar een modern en fris logo wat tevens de verbintenis tussen de scholen liet zien. Een complexe opdracht met veel verschillende partijen en ideeën. Zeker als je weet dat een ander Grafisch Bureau het niet tot een goed resultaat had weten te brengen.

Toch ging Watermelon Design de uitdaging aan en maakte voor elke partij 4 ontwerpen. Uiteindelijk werd onverwachts unaniem 1 ontwerp uitgekozen uit deze 16 stuks. Toen was opeens de verbintenis tussen de scholen gerealiseerd en moest elke school nog zijn eigen identiteit krijgen. Dit is gedaan dmv kleurgebruik van de tekst, wat elke school ook erg herkenbaar maakt.

In het logo is de leerkracht te zien die zijn hand uitsteekt naar de leerling. Samen staan zij op de stevige basis die de school voor hun is.

Op 12 april 2012 zijn de logo’s onthuld in het Wapen van Voorschoten en waren de reacties van alle kanten lovend!